De Kernpraktijk Utrecht voor de beste employee experience

Let's make it simple! 

Medewerkers behouden

Werkwijze

Blije mensen presteren beter en je hebt minder gedoe.

Een integrale aanpak. Dat klinkt spannender dan het is. Het komt er op neer dat we bij ieder project of proces de vragen stellen; hoe komt de purpose naar voren? Werken we volgens de kernwaarden?

Hoe reflecteert zich dit in het leiderschapscollectief? Hoe zorgen we dat onze medewerkers (en wijzelf) hier plezier aan beleven? Dus geen feestjes van HR. Oplossingen voor en door de operatie.

Purpose; het bestaansrecht

Purpose gaat om het bestaansrecht van je bedrijf, en hoe je hiermee een positieve bijdrage levert aan je gebruikers en de maatschappij. Veel medewerkers hebben de behoefte een bijdrage te leveren aan een groter geheel.

Core values; kernwaarden

Iedere organisatie heeft kernwaarden (’core values’). Ook als ze (nog) niet benoemd zijn.

Kernwaarden zijn de essentiële bouwstenen die de grondbeginselen vormen voor alles in de organisatie.

Het is onlosmakelijk verbonden met de cultuur die er in de organisatie heerst. Kernwaarden komen voor uit de identiteit (“Wie zijn wij”) en bepalen wat wij als organisatie belangrijk vinden. Wat we waardevol vinden.

Kernwaarden sturen hoe we de dingen doen (oa. de processen) en wat we doen (met name het gedrag dat de medewerkers vertonen).

Leiderschap

Mensen stappen niet op vanwege de baan maar vanwege de baas….
Om de beste medewerker beleving te creëren is het onmogelijk om leidinggevenden niet te betrekken. Leidinggevenden spelen een cruciale rol bij hoe medewerkers hun werk beleven. Het is de toon die de muziek maakt. Zijn je leidinggevenden betrokken, tevreden met hun werk dan weerspiegeld dat in de teams die men aanstuurt.

Gewoon laagdrempelig, leuk en daarom herkenbaar en goed vol te houden.

Voor wie

We werken het liefst voor (IT) organisaties (150+) die het belangrijk vinden om iets bij te dragen aan een betere wereld.
Dat kan zijn op het gebied van klimaatverbetering of natuurbehoud, dierenwelzijn, menselijke welzijn (Environmental, Social Governance ESG).
We hebben bijna 20 jaar ervaring binnen een groot scala aan bedrijven; MKB, multinationals, overheid, semi-overheid. Groot, klein, jong of oud, het belangrijkste is dat jullie werk willen maken van betrokken, tevreden mensen zonder schade te brengen aan de omgeving.