Over Alma Suelmann

Wie ben ik

Ik zie mezelf als leerling. En deel graag de lessen die ik heb geleerd. Een groot deel van mijn tijd (en inkomen) investeer ik in cursussen, trainingen, seminars en boeken. Ik reis de hele wereld over om te werken met (volgens mij) grote leraren van onze tijd; Tony Robbins, Abraham Hicks.

Wat me dit heeft opgeleverd behalve genoeg clichés om de rest van mijn leven op te dreunen;

Een enorme vrijheid in denken

Net als zo velen ben ik opgegroeid met het beeld van huisje, boompje, beestje. Het idee dat succes betekent dat je een goede baan hebt (zekerheid), een eigen huis (zekerheid), een vaste relatie (zekerheid) en wellicht kindjes en of huisdieren, elk jaar met het gezin op vakantie, om de 3 jaar een nieuwe auto en een groter huis als de financiën daar toe leiden.

Ik heb het geprobeerd (behalve de kindjes) meerdere keren. Het maakte me diep ongelukkig. Totdat ik besefte dat er veel meer opties zijn als je de vorm loslaat.

In plaats van een vaste baan:

 • Freelancen en regelmatig nieuwe klussen en opdrachten aannemen
 • Een eigen bedrijf beginnen en experimenteren met diensten
 • 2 kleine banen naast elkaar

In plaats van 1 type klant en dienst/product:

 • 3 verschillende soorten diensten met een gemeenschappelijk vertrekpunt
 • Online, offline en alles ertussen in
 • Uren meer dan 1 keer verkopen

In plaats van 1 relatie voor de rest van je leven:

 • Van mensen houden die niet tot je familie behoren, waar je geen afspraak (contract) mee hebt over de duur en vorm
 • Vrijgezel zijn en daar superblij van worden
 • Een relatie hebben en daar mee stoppen als je samen uitgegroeid bent

In plaats van 1 eigen huis

 • Een paar maanden in het buitenland wonen (gewoon 3 maandjes een cursus in New York)
 • Tijdelijk wonen in het huis van mensen die op wereldreis zijn
Alma Suelmann - - de Kernpraktijk
de kernpraktijk

Het leven bied eindeloos veel opties! Geen zekerheid maar vertrouwen. Niet eng maar opwinding, vlinders in je buik. Want hoe gaaf is dat dat je alles kunt doen wat je maar wilt. Dat je gewoon alles kunt kiezen.

Deze vrijheid in denken komt jou van pas als we samenwerken. Samen gaan we al jouw onmogelijkheden in de fik steken en daar allemaal opties en mogelijkheden voor in de plaats verzamelen. Uit de inventarisatie die we samen maken zal blijken dat er meer mogelijk is dan jij denkt.

Grote veerkracht

Dat betekent voor mij dat ik allereerst minder shit in mijn leven opmerk. Ik zie het gewoon niet meer, want ik kijk er niet naar. Ik richt me op wat me blij maakt en de rest geloof ik wel.

Op het moment dat ik wel geconfronteerd word met minder leuke dingen dan kan ik daar beter mee omgaan, het overheerst mijn leven niet. Ik kan het sneller accepteren, van leren en mijn weg vervolgen. Dit betekend niet dat ik geen rotdagen meer heb, maar meestal duren die rotdagen niet langer dan een uurtje.

Die veerkracht vind jij heel fijn want allereerst maakt me dat fijn in de omgang (relativeren en een ENORM goed gevoel voor humor) maar daarnaast ben ik heel goed in jou aan te moedigen. Want ik weet namelijk dat alles altijd goed komt. En daar kan ik jou ook van overtuigen. Sterker nog, jij wordt daardoor sterker en dat gaat echt verschil maken. Jij gaat daardoor namelijk nog sneller en gerichter op je doel af.

Geboren in 1978, opgegroeid in zuid-oost Drenthe. Nu in Utrecht.

Crazy cat lady en chocolade liefhebber. Lees heel veel en heel graag (van Donald Duck tot (vak)literatuur). Netflix junk. Boomknuffelaar. Dol op mensen en verhalen. Wereldverbeteraar (semi praktiserend). Bloedeerlijk en direct. Megaongeduldig en soms wat pusherig.

Alma Suelmann

Je bent nooit uitgeleerd, ook ik niet en daarom volg ik momenteel coaching via Tony Robbins en ben ik bezig met de pre-master Psychologie aan de Open Universiteit.

Naast het geven van trainingen en workshops voor de Kernpraktijk, doe ik interim en freelance HR-klussen. (van Zoutkamp tot Zeeland)

Denk je dat mijn diensten bij je passen?
Bel of stuur een appje.

× Neem contact met me op